Naar boven
 
Reserveringen 085 070 4777
Receptie 0592-501220

Stedentrips rondom de Tien Heugten, cultureel genieten of lekker shoppen

Wifi beschikbaar rond het hoofdgebouw !
Speciale arrangementen

Lees alles over onze speciale arrangementen en beleef een unieke vakantie op de Tien Heugten.

Bekijk alle arrangementen

Lekker winkelen, een stadwandeling maken, cultuur opsnuiven en lekker eten. Hiervoor ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Groningen of Assen.
Rond recreatiepark de Tien Heugten zijn diverse mogelijkheden voor een stadbezoek, laat je inspireren door onze ideeën hieronder.

 • Assen - 17 km
  Assen is een vernieuwende stad om lekker te winkelen of een bezoek te brengen aan het oude Landgoed Overcingel en het Witte Huis, ooit het oude provinciehuis (nu Drents Museum), Jozefskerk en het Huis van Bewaring uit 1840.

 • Emmen - 24 km
  Wildlands Adventure Zoo Emmen met vlindertuin is toch wel de bekendste trekpleister in Emmen, maar het golfslagbad en veenpark zijn ook zeker de moeite waard. In en rond de stad liggen 10 hunebedden, oude molens en boerderijen.
  Een prachtig kijkje in het historische Drenthe.

 • Hoogeveen - 30 km
  In Hoogeveen is het centrum een echte aanrader, met de oude huizen, korenmolen en het langste kunstwerk van Europa, de Cascade.
  Ook worden hier vele evenementen en markten gehouden. Ook voor een dagje winkelen is het een goede bestemming.

 • Groningen - 45 km
  Groningen is een grote levendige en gezellige studentenstad met o.a. de Martinitoren, Goudkantoor, Grote Markt, diverse Gasthuizen (hofjes), winkelstraat, gezellige cafés en bars, diverse goede eetcafés en restaurants, Groninger Museum, stripmuseum en grafisch museum.

 • Haren (DE) - 49 km
  Net over de grens in Duitsland ligt het stadje Haren met de Emsland Dom, diverse kerken en midden in een indrukwekkend veenlandschap.
  In deze scheepvaartstad vind je meer dan 20 rederijen en 4 havens, eens een andere kijk op cultuur.

 • Meppel - 63 km
  Meppel is een gezellige kleine stad met veel bezienswaardigheden in het centrum, in de vorm van molens, kerken en pakhuizen.
  In de zomer zijn de Donderdag Meppeldagen gezellige evenementen, ook het fantasiafest en de grachtendagen zijn een bezoek waard.

 • Heerenveen - 75 km
  Heerenveen is een oud Fries dorp met stadse kwaliteiten. Het heeft een groot winkelgebied en de pinksterkermis en Heeresloot mag je niet missen. De beroemde ijsbaan Thialf wacht ook op je om je rondjes te komen schaatsen.

 • Zwolle - 81 km
  Zwolle is de andere grote Hanzestad in de buurt van recreatiepark de tien Heugten. Het historische centrum, museum de Fundatie, de winkelstraten, gezellige cafés en restaurants (waaronder de sterrenrestaurants de Librije en Librije’s Zusje), de Broerenkerk met boekhandel Waanders en de Peperbus wachten op je bezoek.

 • Lingen (DE) - 85 km
  Ook Lingen ligt over de grens in Duitsland en is een interessante bestemming vanwege het oude historische centrum met prachtige gebouwen, waaronder het Raadhuis met klokkenspel en de oude Posthalterei en de leuke winkelmogelijkheden.